Mr. Bogojević Anja

Anja Bogojević rođena je 18.06.1985. godine u Mostaru. Filozofski fakultet u Sarajevu upisuje 2004. godine, te studira na dvopredmetnoj studijskoj grupi – Studij historije umjetnosti na Katedri za historiju umjetnosti pri Odsjeku za historiju, te Studij komparativne književnosti na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo. Na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo diplomirala je 2009. s radom „Drugost i ironija o drugome kao uzajamne strategije u romanu Sahib – impresije iz depresijeNenada Veličkovića“, a na Katedri za historiju umjetnosti 2010. godines radom „Problem umjetnosti u javnom prostoru na primjeru djela američkog umjetnika Richarda Serre“.

Kustosica je i jedna od osnivačica umjetničke produkcije Abart, koja od 2008. godine aktivno djeluje u okviru Omadinskog kulturnog centra Abrašević Mostar.

Od 2011. godine zaposlena je kao asistentica na oblasti Historija umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Pohađa master studij na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na dvopredmetnoj studijskoj grupi Master studij historijeumjetnosti na Katedri za historijuumjetnosti pri Odsjeku za historiju, te Master studij komparativne književnosti na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo.

E-mail:a.bogojevic@alu.unsa.ba

Odsjeci