Dodjela godišnje nagrade ALU "Alija Kučukalić" za najbolji rad u akademskoj 2016/2017

KOMISIJA ZA DODJELU GODIŠNJE NAGRADE AKADEMIJE “ALIJA KUČUKALIĆ”
Sarajevo, 07. 11. 2017.

Nastavno-umjetničko vijeće Akademije likovnih umjetnosti na svojoj sjednici održanoj11.10.2017.godine donijelo je odluku  da se  na ovogodišnjoj izložbi studentskih radova dodijeli nagrada za najbolji rad ostvaren u nastavnom procesu akademske 2016/2017.god.

Komisija u sastavu prof. dr. Ibrahim Krzović, profesor emeritus i predsjednik žirija, prof. dr. Dubravka Pozderac-Lejlić, članica žirija,  i doc. dr. Ema Mazrak, članica žirija, nominirala je, konsultujući prijedloge odsjeka Akademije, kao najbolje studente/ice sljedeće:

S Nastavničkog odsjeka studenticu Anđelu Banović, posebna pohvala se upućuje studentici Azri Fazlić za njen slikarski izraz;

S odsjeka za Slikarstvo student Adnan Šopović; studentica Antonela Bender

 S Odsjeka za grafiku; studentica Antonela Bender.

S Odsjeka za Kiparstvo; Sara Hasanefendić.

Najbolja student/ica odsjeka za Grafički dizajn je Ajša Beširević i njen rad za Mikser Sarajevo, a posebna pohvala u oblasti fotografije ide studentici Steli Dujmušić, kao i oblasti multimedije, gdje se pohvaljuje student Velid Agović za njegovo rješenje Alu;

Kao najbolji student Produkt dizajna izabran je Vedad Dizdarević..

Komisija je odlučila da ovogodišnju nagradu Alija Kučukalić dodijeli Vedadu Dizdareviću, studentu odsjeka za Produkst dizajn zbog njegovih izuzetnih kreativnih i kvalitetnih rješenja tri izložena rada: kaciga za snow bord, stolica i video rad. Njegovi radovi pokazuju razvijeno idejno i tehničko rješenje na nivou visokih zahtjeva savremenog dizajna kao i izvodivost i primjenjivost, shodno intencijama product dizajna.

Komisija:
Dr. Ibrahim Krzović, prof. emeritus
Prof. dr. Dubravka Lejlić Pozderac
Doc. Dr. Ema Mazrak