Natječaj: Photodays Rovinj 2014

Otvoren je godišnji natječaj za prijave fotografija Photodays Rovinj 2014. Svi sudionici svoje radove mogu poslati do 25. veljače 2014., u sedam službenih kategorija.

Sedma edicija RovinjPhotodays donosi značajnu novost u svom natjecateljskom dijelu: Veliki godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju od sljedećeg izdanja festivala otvara se za cjelokupnu europsku fotografsku scenu pod nazivom:

1st International Competition of Contemporary Photography - 7th Rovinj Photodays, 2014.

Natječaj pokrećemo 10. prosinca 2013 na www.photodays-rovinj.com.

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava.

Natječaj za 2014. godinu traje od 10. prosinca 2013. do 25. veljače 2014.

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima zemalja odakle su stigle. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove (najviše 20 po svakoj kategoriji) te ih potom organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija. Odabrane fotografije, kao i autori, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays 02. i 3. svibnja održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua „Kadar“, gostovanje u Rovinju 3. svibnja 2014. na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Sva tri nominirana rada u kategoriji „Umjetnički koncept“ bit će izdvojeno predstavljena u sklopu završne izložbe finalista. Pobjednik u kategoriji „Umjetnički koncept“ dobiva knjigu tj. monografiju pobjedničkog koncepta pod pokroviteljstvom renomirane izdavačke kuće.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u travnju, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja, održat će se 2. i 3. svibnja 2014. u Rovinju.

PD Team,
e-mail: info@photodays-rovinj.com
www: www.photodays-rovinj.com
Zanonova 1 | 51000 Rijeka
tel. +385 51 30 11 82
fax. +395 51 32 20 37