Poziv: Balkan Beyond Borders 2013

Prijava do: 01.06.2013.
Mjesto: Bukurešt, Rumunija
URL: http://www.balkansbeyondborders.eu

Balkans Beyond Borders festival kratkog filma u ovogodišnjem izdanju bavi se temom 'Reinvencija mostova'. Pozivaju se zainteresirani umjetnici da se do 1. juna prijave za sudjelovanje. Festival se održava u Bukureštu, Rumunija, u septembru 2013. godine.

"Naša suvremenost manifestira se kao vrijeme u kojem sve analiziramo. Sadašnjost nije samo prolazni trenutak, već postaje mjesto trajnog prerađivanja prošlosti i budućnosti, trajnog prerađivanja povijesti." Boris Groys

Padom Berlinskog zida i krajem Hladnog rata, Europa je ušla u novu povijesnu eru. Obilježena komunističkom prošlosti i Europskom unijom budućnost mnogih zemalja prošla je radikalne promjene u protekle 23 godine. Balkanske zemlje i njihovi narodi, iako susjedi, ne dijele jednaka osobna, povijesna, politička i društvena iskustva ovih promjena. Rezultat toga jest činjenica da su čak i očekivanja od budućnosti različita.

Koja su pitanja prošlosti i budućnosti važna za sadašnjost? Kako Balkan, sa svom svojom raznolikošću, ponovno ispisuje svoju prošlost i reinventira budućnost? Kako to prevesti ili utjeloviti u pokretnu sliku?

Pozivaju se mladi umjetnici, do 35 godina starosti, iz regije Balkana i šire (jugoistočna Europa), da pošalju svoje kratke filmove koji se bave opisanom temom. Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video art, maksimalnog trajanja 30 minuta.

Za sudjelovanje potrebno je:
- postaviti film na besplatni online server (Vimeo, You Tube) te link navesti na prijavnici;
- film je potrebno poslati putem Internet stranice za dijeljenje, npr. Wetransfer ili na mail info@balkansbeyondborders.eu;
- filmovi moraju biti u jednom od sljedećih formata: avi, mp4 ili mov, visoke kvalitete.

Kontakt: info@balkansbeyondborders.eu

Više informacija na http://www.balkansbeyondborders.eu

(izvor: culturnet.hr)